Utazás

Saját szigetre gyűjtenek az olasz iskolások

A gyerekek nem szeretnék, ha az Olaszországhoz tartozó sziget egy külföldi pénzember birtokába kerülne.

Az olaszországi Mosso iskolájának tanulói 3 millió eurót akarnak összegyűjteni, hogy a legközelebbi árverésnél megvásárolhassanak egy Szardínia és Korzika között található szigetet, Budellit.

Kiszámolták, hogy ha minden olasz gyerek befizetne 50 eurocentet, akkor összejönne a szükséges pénz. Egyelőre azonban még csak 75 eurót sikerült összegyűjteniük, melyet a városlakók adtak össze a számukra.

Saját szigetre gyűjtenek az olasz iskolások

A szóban forgó szigetet legutóbb egy új-zélandi iparmágnás, Michael Harte szerezte meg egy árverésen, ám a hasznosításra vonatkozó terveit a helyi politikusok ellenezték és újra állami ellenőrzés alá akarták vonni a szigetet, végül a férfi fel is adta a projektet.

A mossói iskolások az újságban olvastak a történtekről, ezek után határozták el, hogy összegyűjtik a pénzt a sziget megvásárlására. Ha sikerülne megvenniük, a sziget minden olasz gyerek tulajdona lenne és a Gyerekek szigetének neveznék el.

Forrás: The Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top