Utazás

Bemutatjuk az ország legkülönlegesebb terét

Ha Szentendrén járunk, érdemes felkeresni a Virágok és kívánságok terét. A békés, hangulatos, csöndes kis helyet úgy találjuk meg a legkönnyebben, ha a Duna-korzóra vezető úttal párhuzamos, kissé emelkedő utcán indulunk el.

A téren néhány hangulatos üzlet sorakozik, és az egyik előtt tavasztól őszig cserepes virágok sora látható. A népművészeti és használati tárgyakat árusító üzlet tulajdonosa, Ilona és kiskutyája barátságosan fogad minden érdeklődőt, és szívesen mesél a különleges, hangulatos terecskéről. Hazánk sokak által legszebbnek tartott kisvárosa ugyanis saját legendát teremtett magának.

Bemutatjuk az ország legkülönlegesebb terét

Hozz egy cserép virágzó növényt a térre, rejtsd el a földjében egy kis, bedugaszolt üvegcsében, cédulára írva legbelsőbb kívánságodat, és az előbb-utóbb valóra válik!

Nem kell aggódnunk, a virágokat felelősen gondozzák: locsolják, tápoldatozzák, átültetik, kiteleltetik. Az év bármely szakában elmehetünk, hogy megnézzük, mi történik éppen vele, gyönyörködhetünk benne és a többi növényben, lefotózhatjuk, ha emléket szeretnénk róla.

Bemutatjuk az ország legkülönlegesebb terét

Fontos szabály: Egy cserépbe csak egy kívánságot szabad tenni (ügyeljünk arra, hogy a kis üveg ne okozzon sérülést a gyökereknek), és az a bizonyos óhaj reális legyen (lottónyereményt ne kérjünk magunknak!). És ha most bárki legyintene, hogy milyen ostoba és babonás emberek vannak, akik hisznek ebben a butaságban, elmondanám, hogy a legendát létrehozók egyike, az üzlettulajdonos hölgy, Ilona elbeszélése szerint sok-sok visszajelzést kapott már arról, hogy a kívánságok valóra váltak, és a cserepek mennyisége is azt mutatja a téren, hogy bár nem tett szert országos visszhangra, a szentendrei legenda csendben életre kelt.

Bemutatjuk az ország legkülönlegesebb terét

“Arra biztatjuk az ide látogatót, hogy a térre egy cserepes virágot helyezzen, melynek földjébe rejtse el, kis papírra írt kívánságát. A szervezők vállalják a virág öntözését és így a kívánság életben tartását” – hirdeti egy tábla a téren.

Bemutatjuk a…!

Van ötleted, hogy mit mutassunk be legközelebb? Van történeted az ország legszebb falusi házáról? Nálatok van az ország legszebb lépcsője? Ismered az ország legfinomabb lángosának készítőjét? Bemutassuk? Írj nekünk!

 Olvass még terekről, parkokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top