Utazás

5 dolog, amit te is imádnál az orosz télben

Orosz tél - ez a két szó a szemünkben összetartozik. Az usanka, a vodka és Szibéria jut még eszünkbe. Ezek mind-mind negatívnak tűnő szavak. Pedig az orosz tél fantasztikus is lehet. Íme öt dolog, ami neked is bejönne!

1. Az északi fény Katanga faluban

 Katanga, az 1626-ban alapított orosz település a legészakibb lakott terület a világon. Nem véletlenül nem menekültek el az itt élők: az északi fény, azaz az auróra boreálisz itt a legszebb és legjobban látható. A jelenség decemberben és januárban a leginkább megfigyelhető.

 

5 dolog, amit te is imádnál az orosz télben

2. Orosz gőzfürdő Szocsiban

Az orosz a fürdőket imádják. Főleg télen. Egy tradicionális teaszertatást követően a bányában felmelegíthetjük az átfagyott tagjainkat. A gőzfürdőzés során a hagyományos nyír- és tölgyfaágakkal való “korbácsolást” is bevállalhatjuk. De a valódi adrenalinfüggők ezt az egészet egy közeli jeges tóban koronázzák meg egy kis hűtőfürdővel. Szocsiban a síelést, korizást egy-egy fürdővel egészíthetjük ki.

 

5 dolog, amit te is imádnál az orosz télben

A folytatásért kattints a Lótusz caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top