Utazás

Mesefalu a Szent György-hegy lábánál

A Balatontól 5 km-re, a Tapolcai-medencében fekvő Hegymagas nevét a Szent György-hegyről kapta. A Nomen est omen mondás Hegymagas esetében igencsak helytálló, hiszen a település élete a mai napig összekapcsolódik a heggyel.

A faluban a profil volt korábban a szőlőtermesztés és az állattenyésztés, manapság pedig a 251 főt számláló kis község mind jobban bekapcsolódik az idegenforgalomba (ez főként nyáron érzékelhető, amikor többszörösére duzzad a lakosok száma).

Mesefalu a Szent György-hegy lábánál

Aki ellátogat a faluba, páratlan kilátásban lehet része a hegyről a Balatonra, a közelben található szigligeti várra, a badacsonyi hegygerincre, a Keszthelyi-fennsíkra és Tapolca városára. A hegyoldalt körben szőlők borítják, köztük felkereshetők a borturizmusba bekapcsolódó hangulatos, tájjellegű borokat értékesítő pincék, présházak. Az útba eső tiszta vizű források enyhítik a megfáradt turisták szomját.

Mesefalu a Szent György-hegy lábánál

A többi képért kattints a Mert utazni jó caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top