Utazás

Nem drágulnak 2016-ban a megyei autópálya-matricák

Az éves országos matricát január 1-jétől lehet megvásárolni, de akinek idén is ilyen matricája volt, elég, ha január 31-ig vesz újat.

A 2016-os évre vonatkozó éves országos jogosultságot és a megyei matricákat január 1-jén nulla órától lehet megváltani, de annak nem kell sietnie, akinek idei országos éves vagy megyei e-matricája van, mert ezek jövő január 31-éig érvényesek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató.

Az idén megváltott heti (10 napos) és havi jogosultságok átnyúlhatnak a következő évre, például egy december 28-án vásárolt heti e-matrica 2016. január 6-án éjfélig, egy ugyanazon a napon vásárolt havi jogosultság január 28-ig érvényes – közölte a NÚSZ.

A megyei matricák év eleji bevezetése óta eltelt időszak gyakorlati tapasztalatainak áttekintése, a felülvizsgálat várhatóan nem érinti majd az e-matricás rendszerben alkalmazott díjszinteket, díjkategóriákat.

Az e-matricákat meg lehet vásárolni az interneten az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, mobilról SMS-ben vagy applikációval, személyesen a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban, illetve a viszonteladóknál, például a benzinkutakon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top