Utazás

Portugália új arca – fotók

A középkori sokszínűség ott lapul ma is a házak falain, az utcák burkolatain, hiszen a mórok ötlete nyomán Portugália egykor és ma is szívesen borítja azokat színes kerámiacsempékkel. Észak zöldje és dél perzselő éghajlata csak az országot és nem a portugálokat osztja meg.

Az Ibériai-félsziget kisebbik államáról a legtöbb utazónak Lisszabon nyaktörő utcái, Portó régi, színes, kicsit düledező házai és az Atlanti-óceán alakította tengerpartok jutnak eszébe. Sok helyen olvasni, hogy a Portugália nem elég modern, az emberek nem annyira vendégszeretőek, s leginkább európai nyugdíjasokkal lehet az utcákon találkozni.

Portugália új arca - fotók

Ezért nagyon meglepődtem, amikor megláttam Portugália új arcát ebben a 2014-es országimázs-videóban. S tetszett. Tetszett, mert fiatalok érzik jól magukat a kis atlanti államban (így hívják saját országukat a portugálok), a helyiek kedvességéről és vendégszeretetükről áradoznak, s olyan dolgok kerülnek előtérbe, mint a golf, a szörf és a kulinária. Ennek a megújulásnak meg is kellett történnie, hiszen Portugália mindig is nyitott volt a világra, elég ha hajósaikra gondolunk. S aki a szelekre bízta magát, az bizony a világot hozhatta el a hazájába.

Portugália új arca - fotók

A folytatásért kattints az Élet sója caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top