Utazás

Október 23.: megteltek a wellness-szállodák

A legnépszerűbb célpontok: Hajdúszoboszló, Zalakaros, Hévíz, de nagyon kedvelt Szeged és Eger is.

A legtöbb vidéki wellness szálloda megtelt a hosszú hétvégére – mondta az InfoRádiónak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. A vidéki szállodák és ott is főként a wellness- és gyógyszállodák jelentős része már hetekkel ezelőtt megtelt, és jelezte, hogy további foglalásokat már nem tud fogadni.

Ha hosszú hétvége, akkor wellness!

Ez szinte már a fogyasztói szokásokhoz tartozik, hiszen a hazai lakosság nagy része családjával, barátaival előre megtervezi a hosszú hétvégéket, és kiválasztja a számára megfelelő szállodát. Ezen a hosszú hétvégén az ebben a hónapban szokásos hétvégékhez képest 15-20 százalékkal magasabb foglaltságot fognak elérni a szállodák.

Mindez ugyanakkor nem vonatkozik Budapestre, hiszen a fővárosban elsősorban külföldi vendégek vannak. Budapesten normál októberi hétvége lesz. A főváros változatlanul rendkívül népszerű az őszi időszakban is, így viszonylag magas foglaltsággal és magas bevételekkel számolnak.

Október 23.: megteltek a wellness szállodák

A top desztinációk

A hazai lakosság elsősorban vizek mellett szeret ilyenkor tartózkodni: Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros a legnépszerűbb célpontok, de a kisebb települések is vonzóak, ahol természetes vagy mesterséges víz van. Másodlagosak ilyenkor a megyeszékhelyek, bár például Szeged rendkívül népszerű. Nagyon kedvelik a vendégek Egert is, ahol kombinálni lehet a történelmi város felfedezését, a gyógyászatot és a fürdést.

Jellemzően két-három éjszakát töltenek a hosszú hétvégén szállodában a látogatók, de van, aki megtoldja ezt még néhány nappal, az őszi szünetre való tekintettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top