Utazás

Tilos nyilvánosan csókolózni Párizsban

Nyilvános helyen csókolózni Párizsban? Ki ne tenné meg a szerelem fővárosában? Kicsit többet inni egy angol pubban, netán becsiccsenteni? Ez sem annyira hihetetlen. Miközben ezek a tevékenységek, jó néhány hasonló társukkal együtt törvényileg tiltva vannak.

Hét elképesztő, de inkább őrült, ma is érvényben lévő törvényről olvastam, amelyek világszerte ott lapulnak, de szerencsére nem veszik olyan komolyan a betartásukat. Vagy mégis?

Ha Párizs, akkor szerelem, de ha nem szerelem, csak felebaráti szeretet, akkor is mindennapi az ölelés és a csók, ha más nem, akkor a két orcán. S éppen ebben az országban van érvényben 1910 óta egy törvény, miszerint tilos nyilvánosan csókolózni a pályaudvarok peronjain. Azért nagy ijedségre nincs ok, hiszen a jogszabály ugyan hatályos, de büntetés már hosszú ideje nem történt. S hogy miért a pályaudvarokon érvényes? Nos, a párizsi Gare mindig is zsúfolt volt, rengetegen utaztak és a hosszú búcsúzkodás akadályozhatta a forgalmat. Na, de 1910-ben? Talán akkor egy kis prüdéria is közrejátszott.

A folytatásért kattints az Élet sója caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top