Utazás

237 kilométerrel száguldott egy motoros

Letartóztatták annak az interneten közzétett, gyorsan népszerűvé vált videónak a "hősét", aki motorjával a város egyik körgyűrűjén óránként 237 kilométeres sebességig gyorsult.

Kínában, a Liucsou városba való, 30 éves Pangot Kuanghszi tartomány fővárosában, Nanningban kapták el, majd visszaküldték Pekingbe, ahol közúti veszélyeztetés miatt vették őrizetbe. A Youku nevű népszerű videómegosztó oldalon több százezerszer megtekintett felvételen látható, ahogy a motoros 13 perc 43 másodperc alatt rohan végig a 37,5 kilométeres körgyűrűn.

Triplája a megengedettnek

Letartóztatásakor azt mondta a médiának, akciókamerával készítette a videót augusztus 22-én kora reggel. Maximális sebessége majdnem a triplája volt a megengedettnek. Pang azt állította, Nanningban óránként 270 kilométert is elért már.

Letartóztatták Pangot - china.org.cn
Letartóztatták Pangot a száguldozásért – china.org.cn

Nem ez az első eset

Áprilisban egy Ferrari és egy Lamborghini között folyt amatőr gyorsulási verseny a kínai fővárosban, ennek az lett a vége, hogy egy alagútban egyikük előzni próbált, majd óránként 160 kilométeres sebességgel szalagkorlátnak és a falnak hajtott, mindkét luxuskocsiban súlyos károk keletkeztek. A két sofőrt öt, valamint négy hónap börtönre ítélték.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top