Utazás

5 romantikus kirándulóhely Budapesten

Budapest a világ egyik legszebb és legromantikusabb városa. Gyönyörű fővárosunkban öt helyet is ajánlunk, ahol romantikus sétát tehetsz kedveseddel.

Budapest nemcsak káprázatosan szép, hanem immáron a világ legélhetőbb városainak listájára is felkerült. Gyönyörű fővárosunkban öt helyet is javaslunk, ahol romantikus sétákat tehetsz kedveseddel, és amelyeket egyszerűen nem lehet megunni.

5 romantikus hely Budapesten

1. romantikus hely Budapesten: a Vajdahunyad vára

A városligeti Vajdahunyad vára magas tornyaival olyan, mintha a mesébe lépnétek be. Az év bármely szakaszában gyönyörű sétát tehettek a környéken, melyet összeköthettek a Hősök tere látványosságaival, vagy épp a világ egyik legszebbjének tartott Széchenyi fürdőben töltött fürdőzéssel is.

5 romantikus hely Budapesten

2. romantikus hely Budapesten: a kivilágított Lánchíd

Budapest legszebb hídja, a Lánchíd este, kivilágítva talán még gyönyörűbb. A romantika biztosan nem marad el egy ilyen pazar környezetben a Duna felett átsétálva.

5 romantikus hely Budapesten

3. romantikus hely Budapesten: a Halászbástya

Ha romantika, akkor a Halászbástya és a Mátyás templom szinte “kötelezően előírt” látnivaló. És ha már a vár környékén jártok, akkor semmiképpen se hagyjátok ki a Várkert Bazárt, amely szintén pazar látványosságot és romantikus budapesti sétát ígér.

5 romantikus hely Budapesten

4. romantikus hely Budapesten: a Duna-korzó a Kis királylánnyal

A Duna pesti oldala is számtalan romantikus helyet tartogat. Sétáljatok a Duna-korzón, és ne felejtsétek el megnézni a Kis királylány szobrát sem. A korláton ücsörgő alakot Marton László szobrászművész készítette, a Kis királylány figuráját pedig legkisebb lánya ihlette.

5 romantikus hely Budapesten

5. romantikus hely Budapesten: a zugligeti Libegő

A János-hegyi Erzsébet kilátóhoz felmenni mindenképpen megér egy délutánt. A romantikus sétához üljetek fel a Libegőre, a felfelé vezető úton egymáshoz bújva hallgathatjátok a madarak csivitelését, távol a város zajától. Kell ennél több romantika?

További romantika, Budapest témájú cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top