Utazás

Hosszú hétvége: minden szállodai szoba elkelt

Már esélytelen üres szobát találni a fővárosi hotelekben. Dunai kirándulóhajókra is hiába próbálnál bejutni tűzijátéklesre, egytől egyig megteltek.

Kiemelkedő foglaltságot jegyeznek egész augusztusban a budapesti szállodák, amelyek az államalapítás ünnepének hétvégéjén minden kategóriában telt házzal üzemelnek. Szinte valamennyi, augusztus 20-ára meghirdetett vacsoraprogramra elfogytak a helyek a fővárosi éttermekben, ahogy a dunai kirándulóhajók is megteltek a tűzijáték éjszakájára – írja a Napi Gazdaság.

Már kint a megtelt tábla

Augusztusban a korábbi évekhez képest jelentősen megugrott a külföldi turisták érdeklődése Magyarország iránt, a budapesti hotelekben 8-10 százalékkal nőtt a foglaltság. Az egyébként is élénk nyaralási főszezonban az augusztus 20-át követő hosszú hétvégére már lényegében minden szabad szoba elkelt a magasabb színvonalú hotelekben éppúgy, ahogy a középkategóriás szálláshelyeken is.

Hosszú hétvége: minden szállodai szoba elkelt

Fullos szezon

A július és az augusztus a korábbi években nem számított jelentősnek a budapesti idegenforgalomban, a belföldiek főként a vidéki turizmust erősítették, míg a külföldiek is inkább a vízparti nyaralóhelyeket választottak. Ez az idén markáns változást mutat, ugyanis a főszezonban a budapesti szállodák 85 százalékos kihasználtsággal működnek.

Programok a hosszú hétvégére:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top