Utazás

Elindultunk az Adriára. Találd ki, hol lukadtunk ki!

Mindenki, az összes barátunk, ismerősünk és Facebook-követőnk vágja, hogy elindultunk Bencével Horvátországba. De azt csak páran tudják, hogy Debrecenben vagyunk...

Mi történt? Hát az, hogy annyit dolgoztam azért, hogy elutazhassunk az Adriára (egészen az elutazás napjáig toltam a reklámos melót, vettem eurót középárfolyamon, elintéztem a gyerek európai tb-kártyáját, és az utolsó pillanatban sikerült még a Nyugatiban jegyet vennem a Budapestről induló Adria expresszre), hogy közben elfelejtettem utánanézni a határátlépés szabályainak.

Így miután felszálltunk a vonatra, megetettem Bencét is és a velünk szemben ülő fiatal srácot is rántott hússal és csemegeubival, majd a szintén a mi fülkénkben utazó angolul beszélő fiatal pár és a kalauz között tolmácsoltam, és kiderült, hogy a párnak nincs helyjegye, de kell venniük, de nincs készpénzük, és a végén én magam fizettem ki mindkettejük pótjegyét, “majd Splitben megadjátok” felkiáltással… nos ezután végre egy kicsit elcsendesedtem, és miközben kinéztem a robogó vonat ablakán, elmerengtem, hogy vajon mi fog történni velünk a határon. És akkor leghátul, a kisagyam legeldugottabb szegletében elkezdett derengeni, hogy elfelejtettem utánanézni annak, hogy Bence hogyan hagyhatja el az országot.

Elindultunk az Adriára. Találd ki, hol lukadtunk ki!

Majdnem biztos voltam benne, hogy alaptalan az az iciripiciri nyugtalanság, amely rávesz, hogy a mobilommal csatlakozzam a világhálóhoz és rákeressek a témára (gyerekkel Horvátország utazás), hiszen Horvátország EU-tagállam, ahová szabadon mehetünk, és biztos mondta volna valaki, hogy kellenek papírok, ha tényleg kellenének. Szépen lassan esett le… Volt vagy negyed óra. Horvátország nem tartozik a schengeni övezethez, tehát az EU-tagság miatt csak a vámellenőrzés szűnt meg, de útlevél-ellenőrzés továbbra is van a határon. Igaz, hogy útlevél helyett megteszi a személyi is, ám a gyerek esetében is fel kell villantani valamilyen fényképes igazolványt…

Folytatás a Depianyu blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top