Utazás

Mont-Saint-Michel: a csodálatos francia ékkő, amit látnod kell

10 évnyi munka után megújult Mont-Saint-Michel. A hely, ahol az ég, a tenger, a szárazföld, a természet és az ember találkozik. Látványos fotókkal inspirálunk egy franciaországi utazásra.
Mont-Saint-Michel

A Mont-Saint-Michel öböl Európa legnagyobb árapálytérségébe tartozik. Dagály idején a szikla szigetté változik, és néhány órára megközelíthetetlen lesz. 1979 óta az UNESCO Világörökség része. A La Manche árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget 1 kilométerre található Franciaország normandiai partjaitól. A Mont-Saint-Michel apátság a középkori vallási építészet egyik ékszerdoboza 10 évig tartó munkálatok után most visszanyerte régi karakterét.

Mont-Saint-Michel

Az átalakításnak köszönhetően az autós forgalom távolabb került a szikláktól, megújult a megközelítő út is, melyet mostantól gyalogosan és ingyenes transzferjáratokkal is meg tudnak közelíteni a turisták. A munkálatok során létrehoztak egy hidat a gyalogosok számára, ami jobban beleillik a környezetbe, ráadásul úgy érezhetjük, mintha a vízen járnánk. 

Mont-Saint-Michel három és fél órányira található Párizstól, de Angliából és Írországból is megközelíthető, számos kompjárat indul ugyanis a normandiai partokhoz.Az autóval érkező látogatók új parkolóban tehetik le a kocsikat, 2 és fél kilométerre a szigettől. Onnan pedig az ingyenes transzferrel vagy gyalog mehetnek tovább.

Mont-Saint-Michel

Akik nem csak egy napot szeretnénk eltölteni az apátság közelében, azok könnyen találnák szállást Mont-Saint-Michel környékén. Az öböl térségében több szálláslehetőség közül lehet választani: vendégfogadók, kiadó szobák, kempingek és lakókocsis kempingek, míg az apátság szikláján hotel várja a turistákat.

Mont-Saint-Michel

Az apátság nyugati teraszáról, a templomtérről lenyűgöző kilátás nyílik az öbölre. A Mont-Saint-Michel apátság az egyik legszebb példája a középkori vallási építészetnek. Az apátság fontos zarándoklati helyszín is, két szerzetesrend gondoskodik a napi imádságok rendjéről. Idegenvezetések, klasszikus zenei koncertek és egyéb programok színesítik az apátság életét.

Mont-Saint-Michel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top