Utazás

9 bámulatosan szép barlangétterem

Ilyen különleges barlangéttermekben eddig biztosan nem étkeztél. El tudnál képzelni valamelyikben egy meghitt, gyertyafényes vacsorát a pároddal kettesben?

Azt sajnos nem tudjuk megmondani, milyen ételkülönlegességeket szolgálnak fel ezekben a barlangokba vájt éttermekben, sőt az árakat sem tudjuk, az ugyanakkor biztos, hogy káprázatosan szép helyeken építették fel valamennyit. Szívesen romantikáznál pároddal valamelyikben?

1. Kína

Fotó: Getty/ Walter Bibikow
Fotó: Getty / Walter Bibikow

Több éttermet is nyitottak a kínai Fangwengben található barlangban. Az asztalokat úgy helyezték el, hogy minden vendég gyönyörködhessen a bámulatosan szép kilátásban, sőt a legszerencsésebbek a Jangce folyót is láthatják.

2. Kenya

Fotó: Ali Baba's
Fotó: Ali Baba’s

A világ egyik legromantikusabb éttermének tartják a kenyai Diani Beachen található Ali Baba-barlangot. Gyertyafényben vacsorázhatsz, miközben a nyitott tetőn át a csillagokat is bámulhatod. Káprázatos lehet, nem?

3. Olaszország

Fotó: Ali Baba's
Fotó: Ali Baba’s

Még csak egzotikus országokba sem kell utaznod ahhoz, hogy vendége lehess egy káprázatos barlangétteremnek. Az olasz Puglia Grotta Palazzese nevű éttermében május és október között átélheted az élményt.

4. Jamaica

Fotó: Ali Baba's
Fotó: Ali Baba’s

A karib-tengeri ország Negril városában található barlangban kialakított étteremben a tengergyümölcseit eheted, mellé kókuszlevet kortyolgathatsz.

5. Dél-Afrika

Fotó: Ali Baba's
Fotó: Ali Baba’s

A dél-afrikai Hermanus közelében található káprázatosan szép barlangba vájt étterem étlapja a tenger gyümölcseiből készült ételeket kínálja.

6. Kanári-szigetek

Fotó: © Jan Wlodarczyk / Alamy
Fotó: © Jan Wlodarczyk / Alamy

A legnagyobb Kanári-szigeten, Lanzarote-on található ez a gyönyörű barlangétterem. A nyitott barlangba épített étterem rendkívül kedvelt turistacélpont.

7. Egyesült Királyság

Fotó: Alamy
Fotó: Alamy

Anglia South Shields nevű városa közelében is kialakítottak barlangba vájt éttermet. A helyiek szerint a barlangot a 18. században hozták létre fukar bányászok.

8. Franciaország

Fotó: Alamy
Fotó: Alamy

A francia Montsoreau-ban is építettek barlangba éttermet, ahol különleges gombákat is termelnek. Természetesen a legfinomabb gombás ételeket is megkóstolhatod.

9. Olaszország

Fotó: Alamy
Fotó: Alamy

Olaszországban egy másik barlangétterem is megnyitotta kapuját. Az Ostuniban található ízig-vérig olasz vidéki hangulatú étteremben tradicionális ételválasztékból rendelhetsz.

Nézd meg a barlangéttermekről készült videós összeállítást is.

További étterem, barlang témájú cikkek az NLCafén:

Forrás: Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top