Utazás

Egyiptomi nyaralás: 10 hely, amit látnod kell

Egyiptom káprázatosan szép ország. Ha már jártál ott, vélhetően megnézted a piramisokat, fürödtél a Vörös-tengerben. Ha épp most tervezed, megmutatjuk, miért érdemes Egyiptomba utaznod. 10 helyet gyűjtöttünk össze, melyeket legalább egyszer neked is látnod kell.

1. Abu Szimbel sziklatemplomok

A II. Ramszesz idejében épült sziklatemplomokat a Nasszer-tó nyugati partján találod. Érdekességük, hogy valamennyit a hatvanas években helyezték át mostani helyükre a Nílus áradása miatt. A bámulatos épületek a világörökség részét képezik.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

2. A luxori templom Egyiptom háromezer éves vallási helye

Az ókori templomegyüttest számtalanszor továbbépítették az elmúlt háromezer év során. Legszebb része a napudvar, melyet egyiptomi utazásod során érdemes a látnivalók közé sorolni.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

3. A kairói fűszerpiac

Egyiptom legnagyobb és legrégebbi piaca, a Khan el-Khalili különleges árukínálatával, az ország sajátos fűszereivel csábít vásárlásra. Ilyen forgatagot még nem láttál. Alkudni kötelező, hiszen az árusok általában jó magas árakat mondanak elsőre.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

4. Sharm el-Sheikh, Egyiptom egyik legvonzóbb városa

A búvárok és a tengerpartot imádók nem hagyhatják ki Sharm el-Sheik városát, mely a Sínai-félsziget déli csücskének legnagyobb települése. Számtalan szálloda, forgalmas és hangulatos utcák, vásárlási lehetőségek várják a turistákat.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

5. Hurghada Egyiptom egyik legszebb üdülővárosa

Hangulatos üdülőváros a Vörös-tenger káprázatosan szép partján. A város hosszú sétánya naplemente után megtelik a helyi árusokkal. A bazár utcát és a kéttornyú mecsetet is érdemes megnézni, ha Hurghadában jársz.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

6. Dahab és a Blue Hole

A piciny egyiptomi halászfalu a búvárok kedvenc helye, itt található ugyanis a világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége, a Blue Hole, azaz a Kék Lyuk. A tengerpart közelében aszteroida becsapódása hozta létre a több száz méter mély krátert.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

7. Egyiptom folyója, a Nílus

Őseink a Nílus mellett alapították első településeiket, az emberiség bölcsőjének is tekintik Egyiptom leghosszabb folyóját.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

8. Philea temploma Egyiptom egyik legparányibb szigetén áll

Ízisz templomaként is emlegetik ezt a különleges épületegyüttest, melyet a turistalátványosságok között kevésbé említenek, pedig páratlan látványt ígér.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

9. Asszuán városa, mely nemcsak a gátról nevezetes

Asszuán városa egykoron Egyiptom déli határaként is szolgált. A városban káprázatos forgalom és hangulat vár. Simeon kolostorát és a Núbiai Múzeumot kötelező a látványosságok közé sorolni.

10 hely, amit Egyiptomban látnod kell

10. Az egyiptomi piramisok és a szfinx

Az egyiptomi nyaralás és a látnivalók listája nem lenne teljes a piramisok és a szfinx nélkül.

Egyiptomi nyaralás: 9 hely, amit látnod kell

Nézd meg az Egyiptomról, az emberiség bölcsőjéről készült gyönyörű videót is.

További cikkek Egyiptom témában az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top