Utazás

Május 1.: hat balatoni program

A május elsejei hosszú hétvégén a Balatonra is érdemes elutazni. Összegyűjtöttük a legérdekesebbnek ígérkező programokat.

Összegyűjtöttük a legérdekesebb május elsejei programokat a Balaton körül. Majálisok, fesztiválok között válogathatsz.

1. Siófok

Siófokon a Rózsakert Hajókikötőben majálist szerveznek a május elsejei hosszú hétvégére. A szervezők vásári forgataggal, színes programokkal várnak, míg a gyerekeknek játszóházat, ugrálóvárat állítanak fel.

Bográcsos ételek versenyeznek
Bográcsos ételek versenyeznek

2. Balatonfüred

Balatonfüreden már a XXIV. bablevesfőző versenyen vehetsz részt május elsején. A Jókai Napok nevet viselő programsorozatot a népszerű balatoni városban idén is a Koloska völgyben rendezik, ahol az íróra emlékezve könyvbemutatót, kiállítást és vásárt, irodalmi estet is szerveznek a főzőverseny mellett.

3. Hévíz

Hévízen a boldog békeidőt idézik fel a május elsejei hosszú hétvégén. A szervezők a Deák téren gasztronómiai és kézművesvásárral, gazdag programkínálattal várnak. A békeidőbeli jelmezes felvonulás mellett megnézheted a Budapest Bár koncertjét, a Paprika Jancsi bábelőadást, az Experidance és a 100 tagú cigányzenekar előadását is.

4. Ábrahámhegy

A festői környezetben elterülő, mindössze 550 lakosú település a Balaton északi partján Révfülöp és Badacsony között található. A helyi szervezők halászlé- és horgásztalálkozóra invitálnak május elsején. Halászlevet 13 órától kóstolhatsz, délután kettőtől kispályás focira, játékos sportversenyekre is benevezhetsz. A gyerekeket kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral várják a rendezők. Este bállal nyitják a balatoni nyári szezont.

Palacsinta fesztivált is rendeznek
Palacsintafesztivált is rendeznek

5. Vonyarcvashegy

A Keszthely közelében fekvő Vonyarcvashegy május elsejei piknikjén többféle bográcsos étel közül választhatsz. Készítenek halászlevet, csipetkés bográcsgulyást, vadpörköltet. Rendeznek már hagyománynak számító kézilabda-rangadókat, főzőversenyt. A szervezők a korábbi évekhez hasonló kitűnő hangulatot ígérnek, akár még táncra is perdülhetsz.

6. Balatongyörök

Ha a sok bográcsos étel után egy kis édességre vágynál, akkor a balatongyöröki palacsintafesztivált se hagyd ki, május 2-án. A szervezők ígérete szerint végigkóstolhatod a legkülönfélébb csúsztatott, bundázott, rakott, csőben sült édes és sós palacsintákat.

További cikkek Balaton és május elseje témában az NLC-n:

Forrás: ÚtiSúgó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top