Utazás

9 idegesítő embertípus a BKV-n

Heringparty, tömegnyomor, intim közelség – a tömegközlekedés velejárói, így számos embertípussal találkozhatsz a napi utad során. De ne légy álszent, mélyen, legbelül mindenki tartozik valamelyik csoporthoz. Én az Armageddon elől menekülő vagyok.

1. A terpeszkedő

Három ember ülőhelyét foglalja el egymaga, kijelölve a territóriumát, miközben te a maradék fél négyzetméteren igyekszel elférni, és a fogyókúrát fontolgatod.

2. A hangosan beszélő

Reggel, 7:30, te még kihasználnád az időt egy kis meditatív pihenésre, amikor a távolból mobilcsörgés hallatszik, aztán kipattan a szemed: ha érdekel, ha nem, ez a típus bevon az életébe, a gondjaiba, megtudhatod, hogy fog felmondani a zsarnok főnökének, miként alkoholizált tegnap, és mennyire remek menedzser ő valójában.

3. A szagos

Itt a tavasz, rügyeznek a fák, a hőmérséklet emelkedik, így előfordul, hogy egyetlen izzadásgátló csodaszer sem fékezi meg azt, ami néha a szaglójárataidba beférkőzik. Nem árt odafigyelni a higiéniára, mert ha valaki éppen az arcod felett kapaszkodik, nem kellemes a tüdőt nélkülözve, a pórusokon keresztül lélegezni.

4. Az ülésre pakoló

Láthatóan nem érdekli, mekkora a tömeg, ő kisimult arccal, kényelmesen utazik, a csomagjai pedig mint hű útitársai pihennek mellette. Személyes sértésnek veszi, ha rákérdezel, szabad-e a hely, mutatva a csomagokra, de nagy sóhajtozások közepette lepakolja. Szoros rokonságban áll az 1-es típussal.

 5. Az arcodba álló

Ritka ugyan, de léteznek olyan járatok, ahol kényelmes, szellős utastérben juthatsz el A-ból B-be. Kivéve, ha felszáll valaki olyan, aki, lehet már csak megszokásból, de közvetlen eléd áll, és már csak egy hirtelen fékezés hiányzik az első csókhoz – amire te nem vágysz.

6. “Erre még felférek” típus

Már látszik, hogy jön a következő villamos, de neki feltett szándéka azzal menni, amelyik tele van: befurakszik, a lábadra lép, esetleg háttal nyomul, és közben úgy tesz, mintha ez lenne az utolsó járat, ami elszállítja egy Armageddon elől.

7. “3 megálló múlva leszállok”

Az ajtóban áll bebetonozva, sem az emberáradat, sem a metróhuzat nem képes elmozdítani. Retteg attól, hogy beljebb állva nem tud leszállni, és örökre a BKV foglya marad, így kénytelen vagy kerülgetni.

 8. A csodálkozó

Jellemzően lassított felvételként mozog, majd ha sikerült a járműbe beszállnia, akkor is megáll az ajtóban, körbenéz, rácsodálkozik – nem tudni mire –, miközben te mögötte azon imádkozol, rád ne csukódjon az ajtó.

 

9. A bámuló

Leül veled szemben, és néz. Nem tesz mást, csak fixíroz, így egy idő után elkezdesz azon agyalni, hogy vajon a hajad áll-e az égnek, a szemfestéked csúszott le a szádra, vagy úgy egyáltalán mi a hiba.

 

És te melyik embertípus vagy?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top