Utazás

Sorban álltak a hajléktalanok az ingyenes fodrászatnál

A Ferenc pápa kezdeményezésére megnyitott fodrászat munkája sikerrel indult. A római hajléktalanokat önkéntes fodrászok és borbélyok szolgálják ki. Reméljük, a példa ragadós, hiszen kishazánkban is nagy szükség lenne az ilyen jellegű szolgáltatásokra.

Minden hétfőn kilenctől délután háromig várja a borotválást és hajvágást igénylő hajléktalanokat a Szent Péter teret övező barokk oszlopsorral szomszédos “fodrászat”. A vendégeket az ugyanitt felállított zuhanykabinok mellett fogadták, és az ügyfelek egymás után érkeztek: a délelőtti órákban hosszú sorban álltak az ingyenes fodrászatnál.

fotó: HuffPost
fotó: HuffPost

A hétfői nyitónapon két professzionális fodrász, Arianna és Daniele dolgozott a Szent Péter téri fodrászatban. Mindketten az Unitalsi olasz katolikus jótékonysági szervezet önkéntesei. Arianna elmondta, hogy minőségi fodrászszolgáltatást kínálnak: “A hajléktalanok ugyanolyan vendégek, mint bárki más, egyiküket sem borotváljuk kopaszra. Mindig megkérdezzük tőlük, milyen frizurát szeretnének, hogy ezzel is érezzék, emberként kezeljük őket.” A fodrásznő hangsúlyozta, hogy ezért nem használ műanyag kesztyűt sem, mert nem fél attól, hogy a hajléktalanok piszkosak vagy betegek lehetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top