Utazás

Miért nem utazik télen a magyar?

A magyarok mindössze egytizede utazik el télen. Akik megengedhetik magunknak, hogy télen is "nyaraljanak", azok többsége az aktív kikapcsolódást választja: elsősorban kirándulni, túrázni, várost nézni mennek – derült ki a Travel Channel kutatásából.

A megkérdezetteknek csak 11 százaléka utazik valahova telente, most télen egy kicsivel még kevesebben: 9 százalék tervez kiruccanást február végéig. Akik általában otthon telelnek, azoknak a kétharmada úgy nyilatkozott, hogy azért nem utazik el, mert nem engedheti meg magának. A mostani télen azonban a túlterheltség is nagy szerepet játszik.

Miért nem utazik télen a magyar?

Azok, akik mégis elutaznak, nem mennek messzire: 59 százalék belföldön utazik, 42 százalék a szomszédos országokba látogat el, a dél- és nyugat-európai, illetve távolabbi úticélok igen ritkák. A belföldi út a fiatalabbak (19–39 évesek) körében népszerűbb, ebben a korosztályban 10 százalékkal többen utaznak Magyarországon belül, mint külföldre. A télen utazók fele kirándulni, túrázni indul, másodikként (40 százalék) a városnézés szerepel az utazás céljaként, és kissé mögötte (39 százalék) következik csak a síelés, snowboardozás. A relaxáció, illetve wellnesscélú utakat ennél körülbelül 10 százalékkal kevesebben választják – a magyarok tehát az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben.

Miért nem utazik télen a magyar?

Ezen a télen legtöbben a két ünnep között utaznak, és a válaszadók kétharmada családjával teszi ezt. Az elutazók 21 százaléka megy barátokkal, utazásuk célja főként a külföldön töltött szilveszter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top