Utazás

Egyre többen töltik szállodában az ünnepeket

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken – derült ki egy felmérésből.

Az év végi szezont két részre kell osztani, mert eltérő közönség fordul meg a szállodákban a karácsonyi napokon és a szilveszteri időszakban: előbbi esetben a nagyobb családok, míg az óév búcsúztatására rendszerint idősebb párok, illetve több családból álló baráti társaságok érkeznek a szállodákba.

A felmérésben szereplő hotelek közül két szálloda adatait idézzük. Weich Anikó, a Puchner Kastélyszálló értékesítési vezetőjét elmondta: idén a karácsonyi szezonra teljesen be vannak táblázva, és a szilveszteri időszakra is 70 százalékos a foglalás, ami javuló tendenciát mutat a múlt évhez képest. Hasonlóan látja a helyzetet Gál Bertalan, a cserkeszőlői Aqua-Spa Konferencia és Wellness hotel igazgatója is. Tavaly is mindkét időszak telt házzal üzemelt, idén jóval hamarabb foglaltak a vendégek, így már hónapokkal előre látták, hogy sikerül hozni a tavalyi számokat az ünnepi időszakban is.

A megkérdezett szakemberek úgy látják, hogy az ünnepi időszakban inkább a belföldi turizmus élénkül fel, ritka a külföldről érkező vendég. A keleti országrészben azért előfordul, hogy a határon túlról, főleg Romániából érkeznek családok, vagy nagyobb társaságok is, bár ez utóbbi inkább a szilveszteri időszakra jellemző.

A maiUtazás.hu felmérése szerint a karácsonyi, szilveszteri időszakban a legtöbb szálloda speciális menükkel, az ünnepekre jellemző étel- és italkülönlegességekkel készül a vendégek fogadására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top