Utazás

Utálattal népszerűsítik Thaiföldet – videó

Meglehetősen sajátos videóval kampányol a thai idegenforgalmi hatóság az ország turizmusának fellendítése érdekében.

Az “Utálom Thaiföldet” (I Hate Thailand) című videó eredete egészen hétfőig nem volt világos, ugyanis az internetre feltöltött változat semmilyen utalást nem tesz sem a készítőkre, sem a megrendelőre. Utóbb kiderült, hogy a thai idegenforgalmi hatóság egyfajta fordított pszichológiai stratégiát vetett be.

Az ötperces videó egy dühös brit turistát mutat a thai tengerparton, amint azt mondja az általa tartott kézi kamerába, hogy utálja Thaiföldet, amiért ellopták a táskáját. Hamarosan találkozik egy csinos thai nővel, és máris talál egy okot amiért szeretheti az országot. Végül a férfi összebarátkozik a helyiekkel, felvidul, és még a táskája is megkerül.

“A videó egyetlen célja az volt, hogy ábrázolja a híres thai vendégszeretetet” – mondta Tavatcsaj Arunyik, az idegenforgalmi hatóság vezetője. A lépés része volt a thai kormány stratégiájának, amelynek célja, hogy újra beindítsa az ország gazdaságának 7 százalékát kitevő turizmust. 2013-ban rekordszámú, mintegy 26,7 millió turista érkezett Thaiföldre. A becslések szerint azonban idén ennél jóval kevesebben látogattak az országba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top