Utazás

A világ legboldogabb állama

Melyik ország a legboldogabb a világon? Hogy megtaláljuk a választ, egyszerűen meg kell nézni ezt az infografikai összeállítást, amelyet a MoveHub.com készített azok számára, akik azt tervezik, hogy külföldre költöznek.

Íme a Boldog Bolygó Index (HPI), ami azt mutatja, hogy a 151 országban milyen mértékben boldogok az ott élők. Mi alapján döntötték el, hogy melyik országban a legboldogabbak a polgárok? Az index három részből álló mérést végzett: a várható élettartam, a jólét és az ökológiai lábnyom szerint hozták ki a végeredményt. 

A skála színei mutatják meg, mennyire alacsony, vagy magas az érték.  A mély vörös szín jelzi a legkevésbé boldog államot, ezután a 20 és 30. között a narancssárga, majd a világoszöld jön, ami azt jelenti, hogy ez a pontszám 61 és 65 közötti a HPI szerint. Az így összefoglalt adatok azt mutatják, hogy Costa Rica a legboldogabb állam a Földön! A második pedig Vietnam lett.

A világ legboldogabb álama

Az Európában készült elemzés szerint úgy tűnik, hogy Magyarország középtájon található, a legtöbb nyugati országhoz hasonlóan. Kivételesen boldogtalanok a portugálok, a bolgárok, az oroszok és a balti-állambeliek.

A világ legboldogabb álama

Mi a helyzet a többi kontinensen részletesebben? Tudd meg a Lótusz blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top