Utazás

Elképesztő kilátás az Alpok hegycsúcsaira – videó

Október végén adták át a túrázok számára az első, két hegycsúcs között áthaladó függőhidat a svájci Alpokban. A lélegzetelállító átkelést átélheted te is, ha megnézed a videót.

3000 méter magasságban épült meg a Peak Walk nevű turistalátványosság. Ennek a hídnak a különlegessége abban rejlik, hogy az első függőhíd, mely két hegycsúcs között lett kifeszítve. Az építés nagyon gyorsan zajlott, hiszen csak múlt szeptemberben kezdődtek el a munkák, mégis a tervezők szerint ellenáll majd a hóesés és a hideg időjárás viszontagságainak is.

Az építkezés menete és nehézségei az alábbi videóban jól láthatók.

Az építmény 1,8 millió svájci frankba került, és egész évben ingyenesen látogatható lesz az arra járó turisták számára, mivel a hegycsúcsra feljutás egy felvonó segítségével történik, és ennek az árába már belefoglalták a híd használatát is. Tegyünk mi is egy rövid sétát a hegycsúcsok között. A 107 méter hosszú, 80 cm széles szerkezet teljesen biztonságos, maximum 150 ember lehet egyszerre rajta. Körbenézve 24 hegycsúcsot láthatunk, melyek között megtalálható a Matterhorn és a  Mont Blanc is.

A videót az Ami engem érdekel blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top