Utazás

Esős, hideg hosszú hétvégénk lesz

Szombaton szerencsére már csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz eső.

A borús csütörtök után pénteken túlnyomóan borult idő várható, de délután elsősorban délkeleten elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Reggel még sokfelé, majd egyre kevesebb helyen valószínű eső, záporeső. Legtovább, estig a Miskolc–Budapest–Nagykanizsa-sávban várható csapadék. A szél többfelé erős lesz, főként a Nyugat-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek, estére viszont mindenütt mérséklődik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 3 és 9 fok, a maximum-hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű, de délkeleten ennél néhány fokkal melegebb lehet.

Szombaton északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Dunántúl nyugati–délnyugati részén estig felhős időre van kilátás. Legfeljebb néhol fordulhat elő jelentéktelen csapadék. A leghidegebb órákban általában 2-7, de a szélvédett északi, északkeleti területeken 0, mínusz 1 fok is lehet. Nappal 9-13 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a legtöbb helyen gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Még többet megtudhatsz az Időkép.hu-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top