Utazás

Kirándulj Nagyirtáspusztára!

Nyársalás, tanösvény, kisvasút egy órára a fővárostól – néha kell egy kis áramszünet…

Úgy két éve fedeztük fel Nagyirtáspusztát, és azóta már a gyerekekkel is többször visszatértünk a Börzsönynek erre a részére. A bükkerdő most kezdett sárgába öltözni, ez nagyjából még a hosszú hétvégéig kitart, érdemes tehát mostanra időzíteni egy könnyű családi erdőjárást.

A nagyirtáspusztai hotelt könnyű megtalálni, hiszen oda vezet az egyetlen autóút. Az ingyenes parkolóban letehetjük a kocsit, innen pár száz méternyi – katicákkal megszakított – sétára van a Nagybörzsönyi Erdei Vasút végállomása. A sínektől többfelé ágazik az út, gyerekekkel mindenképpen érdemes az erdei tanösvényt választani.

Kirándulj Nagyírtáspusztára!

A kisvasút végállomásánál helyezték el a tanösvényt jelző első táblát. A kiírás szerint a zöld T jelzést kell követni, ennek viszont ne higgyetek, mert olyan sehol nincsen. A piros kereszten viszont a másfél kilométeres útvonal még a kicsik számára is könnyen teljesíthető. A tölgyes, majd bükkös erdő gyönyörű, és az állomások is elég közel vannak egymáshoz.

A teljes cikket a Mozaikfamily blogon találod!

Kirándulj Nagyírtáspusztára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top