Utazás

Kiderült, mennyire fiatalos Magyarország

Szabolcs megyében él a legtöbb 15 éven aluli, Budapesten pedig kevés külföldi él, de még mindig a legnépszerűbb turisztikai célpont – meglepő statisztikai adatok hazánkról.

Magyarország azon 6 uniós ország közé tartozik, melynek fővárosában a külföldi állampolgárságú lakosok száma nem éri el az 5 százalékot – ismertette az Eurostat eredményeit a napi.hu. A legkevesebb külföldi Varsóban él, ott csupán a lakosság 0,6 százaléka, míg a legtöbben Rigában tartózkodnak, a lakosság mindegy negyede. Hazánk fővárosában 3,3 százalék a külföldi állampolgár, 1,6 százalék az uniós állampolgár, míg a többi 1,7 százalék az unión kívülről érkezett.

A legnépszerűbb magyar régió a Budapestet és Pest megyét magába foglaló közép-magyarországi volt, ahol tavaly 8,7 éjszakát töltöttek el a turisták. A második helyezett Nyugat-Dunántúl ugyanakkor már jelentősen le van maradva a maga 4,7 millió vendégéjszakájával.

Mint a felmérésből kiderül, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében él a legtöbb 15 éven aluli (16,7) százalék, míg a második helyen Pest megye áll 16,5 százalékkal. Budapesten és Békés megyében él a legtöbb 65 éven felüli (19 százalék).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top