Utazás

A világ 10 legszebb temploma – csodaszép fotók

A legszebb képsorozat, amellyel valaha találkoztam. Gyönyörű templomok következnek!

Wat Rong Khun, Thaiföld

Nem, bármennyire is úgy tűnik, a fotók nem egy ordas téli napon készültek Thaiföldön. A templom minden millimétere hófehér, egészen a legapróbb szobrokig, ráadásul rengeteg mozaiktükör kelt csillogó hatást. Chalermchai Kositpipat építész tervezte, de az épület a mai napig nincs kész. Azt mondja a fáma, hogy még 90 évig fogják építeni.

A világ legszebb tíz temploma
A világ legszebb tíz temploma
A világ legszebb tíz temploma

Tiger’s Nest Monastery, Bhutan (azaz a Tigris Fészke Kolostor)

Majdnem ezer méter magasan, egy sziklán áll ez a legenda szülte kolostor. A legenda azt mondja, a második Buddha, Guru Rinpoche egy repülő tigrisen szállt fel ide a sziklákra, hogy meditálni tudjon. A templomot 1692-ben építették, de sajnos turisták számára nem látogatható, meg akarják őrizni az épületet mint a buddhisták szentélyét.

A világ legszebb tíz temploma

Shwedagon Pagoda, Myanmar

Archeológusok a hatodiktól tizedik századig teszik a templom megépültét. Arany Templomként nevezi a köznyelv, de nem csak azért, mert arany színű, hanem mert tényleg arany. A 15. században a királynő a saját testsúlyának megfelelő mennyiségű aranyat adományozott a templom számára, és ez a szokás a mai napig megmaradt: a hívők spórolnak, majd aranyat visznek a pagodához, amelynek a falára elhelyezik azt. Az aranyon túl 5000 darab gyémánt és 2000 darab rubin is ékesíti.

A világ legszebb tíz temploma
A világ legszebb tíz temploma
A világ legszebb tíz temploma

A további 7 lenyűgöző templomot a Deluxe blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top