Utazás

Száz kilométerre kóborolt el Buksi, mire ráleltek

Mindenki értetlenül áll az eset előtt, hiszen az ebek – fizikai adottságaiktól függetlenül – ritkán mennek el messzire az eredeti lakhelyüktől, főleg nem ilyen nagy távolságra.

Különös esettel találkoztak az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői: Békéscsabáról több mint egy hónapja eltekergő kutyát mentettek Szegeden. Hogy hogyan kerülhetett száz kilométerre eredeti lakhelyétől a csavargó eb, arra sem Szabó Gábor kutyatulajdonos, sem az állatvédő egyesület munkatársai nem tudtak megfelelő válasszal szolgálni. A békéscsabai származású, kétéves labrador szuka Szeged-Kiskundorozsmán kóborolt, biztonságba helyezéséhez rendőrjárőrök kérték az Orpheus Állatvédő Egyesület segítségét. A kutyusban van azonosító chip, így gyorsan hazakerült.

Forrás:  ebangyal.hu
Forrás: ebangyal.hu

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint a riadtan kóborló kutyák óránként akár 5-10 kilométert is képesek megtenni. Ha huzamosabb ideig menekülnek, pár nap alatt nagy távolságokat képesek megtenni. A hosszabb ideje kóborló, legyengült kutyákat gyakran gépjárművek ütik el a közutakon, nem ritka a vonatgázolás sem, illetve az erdőkben a vadászok is ritkítják a kóbor ebeket.

Forrás:  ebangyal.hu
Forrás: ebangyal.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top