Utazás

Elkészült Prága első szabadtéri irodája

Egy belvárosi parkban várja a kellemes környezetben dolgozni vagy tanulni vágyókat.

Elkészült Prága első “szabadtéri irodája”! A fapadokkal és -asztalokkal, konnektorokkal ellátott munkaállomás wifi-kapcsolatot, madárcsicsergést és jó levegőt kínál azoknak, akik megunták az irodák áporodott levegőjét, vagy a szabadban akarnak tanulni. És mindezt ingyen.

Az úttörő projekt körülbelül 200 ezer koronából (2,3 millió forint) valósult meg. Az ötletgazdák a pénz háromnegyedét úgynevezett közösségi finanszírozás segítségével szedték össze a HiHit.cz nevű weboldalon, a fennmaradó részt pedig nagyvállalati szponzoroktól és más támogatóktól gyűjtötték össze. Az egyik támogató, a Jobs.cz marketingmenedzsere, Jakub Chour szerint a trendek azt mutatják, hogy egyre többen dolgoznak szabadúszóként vagy távmunkában, és az ő számukra nagyszerű választás lehet a “zöld iroda”.

Forrás: praguepost.com
Forrás: praguepost.com

A létesítmény november elejéig marad a Riegrovy sady parkban, a téli hónapokra fedél alá költöztetik, majd tavasszal helyezik ki újra. A téli helyszínre a szervezők várják a javaslatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top