Utazás

Gyomorforgató próbatételt kellett kiállnia Istenes Bencének – fotók

A Music FM Önindító című műsorának házigazdái nem mindennapi feladat végrehajtására vállalkoztak.

Az Istenes Bence, István Dániel és Pordán Petra alkotta trió megbogarasodott – szó szerint. A műsorvezetők a péntek reggeli élő adásban – egy foodsytlistnak köszönhetően – kipróbálhatták, milyen sült bogarakat fogyasztani. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere: gyászbogárlárva, tücsök és lótetű. Mondanom sem kell, nem volt őszinte a mosolyuk, amikor meglátták a sült rovarokat.

A legbátrabb Istenes Bence volt, az X-Faktor műsorvezetője érdeklődve kóstolgatta az ínyencségeket. “Nem volt annyira borzalmas ízük, sokkal rosszabbra számítottam. Szerintem a rovarevésnek az a titka, hogy az ember el tudjon vonatkoztatni attól, hogy mit eszik. Na, ez persze nem jelenti azt, hogy a sült ízeltlábúak ezt követően az étkezésem szerves részévé válnak, de mindenképpen érdekes kis próbatétel volt” – mondta a Nők Lapja Cafénak Bence, aki a hétvégére külföldre utazott.

Mint megtudtam: a gyomorforgató ötlet gazdája nem más volt, mint a rádió reggeli műsorának szerkesztője, Háder György. “Nemrég olvastunk egy cikket arról, hogy 2050-re annyira drága lesz a hús, mint a kaviár, így az embereknek új fehérjeforrás után kell majd nézniük. Az írásból az is kiderült, hogy egyes nyugat-európai országokban már most óriási népszerűségnek örvend a sült ízeltlábúak fogyasztása – lényegében így jött az ötlet. Csíki Sándor foodsytlist befűszerezte, majd megsütötte a rovarokat, közben pedig elárulta, szerinte mekkora a valószínűsége annak, hogy néhány éven belül a mi étkezési kultúránkba is beépül a rovarfogyasztás. Azt mondta, nem tartja elképzelhetőnek, már csak azért sem, mert a legtöbb ember fejében a rovarevés szimpla gondolata is pszichés akadályokba ütközik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top