Utazás

Kitiltanák a Segwayt Prágából

Atrocitás ért egy turistát, aki az önegyensúlyozó kétkerekű járművön közlekedett.

Egyelőre csak a prágai Kampa-szigetről tiltották ki a Segwayt, a cseh főváros történelmi városközpontjának önkormányzata azonban teljesen betiltaná a különleges, elektromos meghajtású eszköz alkalmazását a gyalogosoknak fenntartott járdákon.

Az első közlekedési baleset, amelynek egy Segway is részese volt, mintegy két hete történt Prága központjában: egy gyalogos szándékosan lelökött a járműről egy turistát. A támadó nő nyilvánvalóvá tette az ismeretlen – szintén nő – turista számára, nagyon nem örül annak, hogy Segwayen közlekedik a járdán. Az incidens után a támadó eltűnt.

Bár senki sem sérült meg, és az esetet nem jelentették a rendőrségen sem, a városvezetés kitiltotta ezt a közlekedési eszközt a szigetről, és a város járdáiról való teljes száműzéséért folyamodik. Ugyanakkor a közlekedési minisztérium bejelentette, hogy törvényt készítenek elő, amely a Segwayjel közlekedők számára is megadja a gyalogos státuszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top