Utazás

12 tipp ételallergiásoknak

Az ételallergia komoly dolog, könnyen életveszélybe is kerülhetsz miatta. Utazáskor pedig fokozottan ügyelni kell a lehetséges veszélyforrásokra. Bloggerünk összegyűjtötte, mire figyelj!

1. Mindig legyen nálad allergiás rohamokat oldó szer, és arra is figyelj, hogy  hűvös helyen tartsd (pl. hűtődobozban), mert egyébként hatástalan vagy csökkent hatású.

Hatásos gyógyszerek:

Súlyos allergia esetén:

  • Anapen (folyékony adrenalint tartalmazó sürgősségi, életmentő gyógyszer)
  • Prednisone-t tartalmazó kúp és/vagy antihisztamin

2. Ha az ételféleségek porára is allergiás vagy (pl. földimogyorópor), vigyél magaddal megfelelő szűrőképességű arcmaszkot, hogy zárt helyeken (mint a repülőgép) a más utas által fogyasztott ételek nehogy gondot okozzanak.

3. Vészhelyzet esetére, segélyhívásra mindig legyen nálad feltöltött mobiltelefon. Csak olyan helyre menj túrázni, kirándulni, ahol van is térerő.

4. Utazásra vigyél magaddal útravalót, ennivalót és innivalót is, bármivel is utazol – út közben nem valószínű, hogy allergénmentes ételt kapsz bárhol is.

6. Apartmant válassz, saját konyhával. Vigyél magaddal edényeket, fakanalakat, poharakat, melyek nem érintkeztek allergénnel korábban.

A további 6 tippet az Allergia blogon találod!

12 tipp ételallergiásoknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top