Utazás

Vásározók és vásárrajongók paradicsoma

Adott egy Balaton-felvidéki település, amelynek a határában minden vasárnap kilenctől összegyűlnek a környékbeli őstermelők, kézművesek, antikvitásárusok, ruhaárusok, virágosok, helyi hentesek, kertészek, lacikonyhások, és olyan, de olyan vásári forgatagot csapnak, hogy én alig győztem kapkodni a fejem a káptalantóti liliompiacon!

A gyerekeket hamar lekenyereztem két bájos, kézzel festett mesekaviccsal, így viszonylag nyugton voltak, de egy negyedóra után a családom feladta az utánam való loholást, megpihentek középen a kosaras gyerekkörhintánál és hagytak engem kibontakozni.

Hálából olyan csodálatos portékákkal tértem vissza, mint bio-levendulaolaj és levendula-testpermet, nyírfacukorral készült levendulaszörp, hidegen sajtolt tökmagolaj, frissen sült cipó, aszalt paradicsomos és zöldhagymás kecskesajt, mangalicakolbász, füstölt szalonna, falusi tojás, igazi paradicsomízű paradicsom, medvehagymás pesztó, érett fehér húsú őszibarack, vaddisznópástétom, puha, omlós, házi sajtos pogácsa és négyféle gluténmentes muffin.

Még több hangulatos kép az Anyawellness blogon!

Káptalantóti liliompiac
Káptalantóti liliompiac
Káptalantóti liliompiac

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top