Utazás

Magyarország legjobb csárdái

Nehéz feladatra vállalkoztam: megpróbáltam összegyűjteni a Magyarországon található legjobb és legnépszerűbb csárdákat. Néhány helyen személyesen is jártam már, mások ajánlás útján kerültek a listára, és ha az összeállítás nem lett is teljes, abban megállapodhatunk, hogy szerencsére volt miből válogatni.

1. Tenkes Csárda, Csarnóta

A Tenkes Csárda a Villányi-hegységben, Siklóstól néhány kilométer távolságra fekszik. Étlapján a hagyományos magyar ízvilág található, személyes kedvencem a Tenkes-tál. Ha Pécs környékén jártok, szinte kötelező betérni egy ebédre vagy vacsorára és megkóstolni a ház specialitásait.

További információk: tenkescsarda.hu

Csárdák, ahova érdemes elmenni

2. Tuba Tanya, Nagyhegyes

A Hortobágyi-puszta szélén, Hajdúszoboszlótól 8 kilométerre, Nagyhegyes település határában az akácfák árnyékában bújik meg a Tuba Tanya, mely az alföldi táj békés, nyugodt hangulatát kínálja az ide betérőknek. A nyári forróságban a vályogfalú épületek hűvös csendjével, télen a kemencék melegével és a bennük készülő ételek hagyományos magyar ízeivel az előző századfordulón virágzó tanyavilág szellemét idézi meg.

További információk: www.tubatanya.hu

Csárdák, ahova érdemes elmenni

3. Baricska csárda, Balatonfüred

A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében – a hajókikötőtől és a Tagore sétánytól 600 méterre – jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra. Kitűnő borok, első osztályú ételek várnak mindenkit a tavaly újra megnyílt Baricska csárdában.

További információk: baricska.hu

Csárdák, ahova érdemes elmenni

Ismerj meg még több csárdát a Mert utazni jó, mert utazni érdemes blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top