Utazás

10 inspiráló hely, ahova most azonnal elmennénk

Mindenki életében van az a hely, ahol tökéletesen feltöltődhet, regenerálódhat, ahol jól érzi magát, és ahol megtapasztalhatja saját kreativitásának végtelen erejét. Itt könnyedén motiválódhatunk, megdolgoztathatjuk az elménket, vagy csak egyszerűen álmodozhatunk, így kizökkenve a stresszes, szürke hétköznapokból. Íme, tíz ilyen hely.

1. Bolhapiac/Használtruha-üzlet

Egy kellemes hangulatú piactér engem mindig kikapcsol. Valami oknál fogva szeretek szöszölni, keresgélni, és egy cseppet sincs ellenemre a tülekedés, a lökdösődés egy szombat délelőtt. Ami másoknak kidobandó lom, az nekem talán egy régóta keresett kincs. Retró álmok, vintage darabok, megkopott emlékek mind-mind egy helyen.

10 inspiráló hely, ahova most azonnal elmennénk

 

2. Könyvtár

Egy könyvekből épült kalitka. Számomra a leginspirálóbb terep az ihletszerzéshez egy zegzugos könyvtár, ahol keveredik a tinta és a régi papírlapok illata. Meglehet, hogy régimódi vagyok, de a guglizásnál jobban szeretek kinyitni egy szép borítású könyvet, és hosszú órákig elveszni a fekete betűk sűrűjében.

10 inspiráló hely, ahova most azonnal elmennénk

 

3. Múzeum

Az alkotás és kreativitás talán egyik legszebb színtere a múzeum. Ez az a hely, ahol még a legnagyobb művészek is képesek ihletet meríteni. Ha pedig megjön az ihlet, megszületik a mű. Amíg pedig nem jön az a bizonyos sugallat, addig szájtátva csodálom Monet, Frida Kahlo, Henri Toulouse-Lautrec és Pablo Picasso ma is ámulatba ejtő alkotásait.

10 inspiráló hely, ahova most azonnal elmennénk
 

4. Piknik a közeli parkban

Szabad levegő, kék égbolt, ragyogó napsütés és egy kosárnyi finomság. A piknikezés általában egy kis romantikával fűszerezve az igaz, de van az úgy, hogy egyedül sokkal jobb. Van, hogy ilyenkor egy pohár finom bor jobb társaság, mint a legjobb barát vagy az imádott kedves.

10 inspiráló hely, ahova most azonnal elmennénk

 

5. Kávézó

Semmi sem ad számomra értékesebb ötleteket, mint egy finom, gőzölgő fekete. A hosszú munkanap után egyszerűen imádok beülni kedvenc kávézómba, hol egyedül, hol barátokkal. Egy korty ebből a koffeingazdag nyugalomból, és azonnal jön a mindenen átsegítő gondolat.

10 inspiráló hely, ahova most azonnal elmennénk

A további 5 inspiráló helyet a VoilaMode blogon találod!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top