Utazás

Bíróság elé akarják állítani az időjósokat

Meteoterrorizmussal vádolják olasz szállodák az időjós honlapokat. A szállodások azt állítják, az év eleje óta ez hétvégenként 15 millió euró bevételkiesést jelentett ez nekik.

Mintegy 300 olasz időjárási internetes portál ellen akarnak pert indítani Emilia-Romagna tartomány tengerparti szállodái a szerintük a vendégeket elriasztó meteorológiai előrejelzések miatt. “Bíróság elé állítjuk a meteoterroristákat!” –hangoztatta Patrizia Rinaldis, az adriai Rimini város szállodáit tömörítő szövetség elnöke. A kezdeményezéshez más tengerparti üdülőhelyek, Misano, Riccione, Cattolica hoteltulajdonosai is csatlakoztak.

A jogi eljárás egyelőre nem több, mint fenyegetés, de Emilia-Romagna szállodásai tényleg úgy gondolják, hogy a gomba módra szaporodó időjós weboldalak támadást indítottak ellenük, és nekik védekezniük kell.

Szerintük a számtalan meteorológiai előrejelzést tartalmazó honlapok pontatlan adatai “valósággal terrorizálják” a turistákat a gyakran katasztrofális jóslatokkal. A szállodások szerint csak 1-2 napra előre lehet biztosan megmondani, milyen idő lesz, az ennél hosszabb idejű előrejelzések megbízhatatlanok. Az idegenforgalomban dolgozók arra hivatkoztak, hogy a tavaszi szünetben az olasz meteooldalak viharokkal fenyegettek, miközben sütött a nap, és most nyáron is folyamatos rossz időt jósolnak.

A szállásadók egyedül az olasz légierő által működtetett országos meteorológiai szolgálatot nem vádolják rémhírterjesztéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top