Utazás

Horogra akadt cápa harapott meg egy úszót

A férfi súlyos sérülésekkel került kórházba.

Megharapott egy úszót egy dél-kaliforniai strandon egy horogra akadt nagy fehércápa, amely menekülési kísérlet közben vaktában csapkodott és harapdált maga körül. Az áldozatot, egy hosszútávúszó csapat tagját súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A középkorú férfit a bordáin harapdálta össze a fiatal, alig kétméteres tengeri ragadozó.

A horgász már 40 perce küzdött a horgára akadt fehércápával a Los Angelestől délre fekvő Manhattan Beach mólójánál, amikor egy úszó a közelükbe ért. A vergődő állat a száját nyitogatva és össze-összecsukva próbált szabadulni a horogtól, és eközben harapta meg a “rosszkor rossz helyen lévő” úszót. A támadás után a horgász elvágta a zsinórt, mire a cápa kisvártatva eltűnt a messzeségben.

A rendőrség rövid időre lezárta a strandot egy mérföld hosszan, és megtiltották a horgászást is a mólón. Nagy fehércápára horgászni tilos, ezért lehet, hogy eljárás indul a horgász ellen.

A kaliforniai partoknál egyre gyakoribbak a cápatámadások, a legutóbbi tragédia 2012 októberében történt, amikor Santa Barbara közelében egy 39 éves hullámlovas még a parton belehalt sérüléseibe. Az 1950-es évek óta tucatnyi ember vesztette életét cápatámadás következtében a kaliforniai partoknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top