Utazás

Szentpétervár, ahogyan még soha nem láthattuk

Különleges képsorokon a város legszebb palotái és a restaurátorok munkájának kulisszatitkai!

320 évvel ezelőtt csak mocsár és láp állt Szentpétervár helyén, majd erre a kihalt vidékre 1703-tól Oroszország lenyűgözően szép városa épült fel. Létrehozásáért több tízezer hadifogoly és jobbágy adta életét, nem véletlenül nevezik “a csontokra épült városnak” is. Szentpétervár egyik jelképe, a Téli Palota a Néva folyó partján található.

Szentpétervár, ahogyan még soha nem láthattuk

Az impozáns épület 150 éven át volt a királyi család hivatalos lakhelye és az orosz hatalom székhelye. A Téli Palotát később az Ermitázs múzeum kapta meg, itt őrzik többek között Leonardo da Vinci, Van Gogh és Rembrandt számos remekművét. A több száz helyiségben közel 2,5 millió alkotást állítanak ki. A palota egykori trónterme azonban felújításra szorul.

Szentpétervár, ahogyan még soha nem láthattuk

A National Geographic Channel stábjának kivételes lehetősége nyílt arra, hogy egy napot a restaurátorokkal töltsön, és bepillantson a megdöbbentően aprólékos munkába. A tévések azonban nem csak a Téli Palota felújítási munkálataiba nyertek betekintést. A forgatócsoport Szentpétervár több látványosságához is ellátogatott, és mindenhol sikerült a “színfalak” mögé pillantaniuk.

Szentpétervár, ahogyan még soha nem láthattuk

A filmet június 21-én, szombaton 18 órakor mutatja be a National Geographic Channel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top