Utazás

Tíz nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon

Már kimondhatjuk a boldogító igent golfpályán vagy futballstadionban, állatkertben, kalandparkban vagy múzeumban, levegőben vagy víz alatt. A lehetőségek végtelenek.
  1. Klasszikus stílusban a Pannonhalmi Bencés Főapátságban
    Ha az ifjú pár a romantikus és patinás helyeket kedveli, akkor biztosan szívesen tartaná az esküvőjét a pannonhalmi bencés főapátság ezeréves épületegyüttesében, a Szent Márton Miskovics-hegyen. A román és gótikus stílusú altemplom és kerengő, valamint a barokk és klasszicista stílusú épületrészek csodálatos összhangja különleges hangulatot eredményez. Ráadásul az esküvői ebéd elmaradhatatlan tartozékaként a pannonhalmi borvidék messze földön híres ritkaságait lehet majd megízlelni.

  2. Countryesküvő Nyíradony-Tamásipusztán
    A magyar Texasként emlegetett különleges birtok 17 kilométerre található Debrecentől. A 12 hektáron elterülő TB Ranchon biofürdőtavat, gyönyörű ménest és kifutókat láthatunk, és rendezhetjük esküvőnket egy látványos, szalmabálákkal dekorált, hatalmas pajtában vagy a hagyományos óriássátorban is. Ehhez bográcsos ételek, grillparti és kemencés sültek dukálnak, ahogy az autentikus, lazább, kötetlenebb hangulat megkívánja.
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon

    Forrás: TB Ranch Facebook

  3. Barokk esküvő Győrben
    Ha a countryesküvővel teljes ellentétben inkább a különlegesen megszabott, hagyományos keretek között kívánunk maradni, de életre szóló, semmihez nem hasonlítható élményre vágyunk, rendezzünk barokk esküvőt! Ehhez korhű ruhába kell öltözni (a násznép minden tagjának is), barokk táncokat kell lejteni (nyilvános táncház keretein belül mindenki pillanatok alatt elsajátítja), az esküvői ebéd menüje kizárólag eredeti ételreceptek alapján készülhet, végig kell vonulni a menetnek Győr sétálóutcáin, és a nap minden percét szertartásmester vezeti le, akinek szentírás minden szava. Magyarország legszebb barokk terén, a győri Széchenyi téren több ezer érdeklődő előtt kell kimondani az “igen”-t barokk hagyományok szerint.
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon
  4. Esküvő a Dunán
    Ha egyedülállóan hangulatos és mulatós lagzira vágyunk, a legjobb, ha hajóra szállunk! A dunai esküvőhöz anyakönyvvezetőt hívhatunk a fedélzetre, sőt a hajó kapitánya is vállalja a ceremónia levezénylését. Hajókürt jelzi az ifjú pár érkezését, a hajó kikötése jelenti a vacsora kezdetét, a menyasszonyi torta felvágásához tűzijáték párosul, a menyasszonytánc kezdetét a hajóharang adja tudtunkra. A nyitótánc után (amihez mindenki felsorakozik a fedélzeten) indul a mulatság kivilágos-kivirradtig!
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon
  5. Kézfogó a tihanyi levendulamezőn
    Ha provence-i stílusú esküvőről álmodozunk, nem kell elutaznunk Dél-Franciaországba, hiszen Tihanyban csodálatos levendulamezőt találunk, ami kiváló színhely lehet a ceremóniához és az utána következő mulatsághoz egyaránt. Természetesen a tihanyi apátságban is köthetünk házasságot, ha ebben a kérdésben a hagyományos megoldásra szavazunk, majd rusztikus stílusban rendezhetjük meg a virágtenger közepén ebédünket, melynek dekorálásában, sőt ízeiben is főszerepet játszhat a levendula.
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon
  6. Repülős esküvő
    Bevállalós ifjú pároknak kínálnak esküvőszervező cégek repülős esküvőket. A meghívó beszállókártya formájú, a felszolgáló személyzet stewardess- és kapitányi egyenruhákban feszít, kis papír repülőgépek alkotják a dekorációt, az esküvői torta felső szintje repülőgép alakú, vagy marcipán kisgép díszeleg rajta. Az “igen” kimondása után virágsziromszórás kisrepülőről, fényképezkedés a gépen vagy a fedélzetén.

    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon

    Forrás: Pinterest

  7. Esküvő vurstlihangulatban
    Ha a násznép szereti a szigorú kötöttségektől mentes lagzit, és sok gyermekes családra számítunk, érdemes vidám, felszabadult összejövetelt rendezni. Kibérelhetünk a célra komplett vidámparkot, vagy kereshetünk falusi búcsúban megforduló körhintást, céllövöldést, dodzsemest, és a fergeteges hangulat biztosított! Nem maradhat el a vattacukor, fagyi, nyalóka, hot dog, sült kolbász krumplival és sok-sok lufi dekorációnak.
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon
  8. Esküvői vacsora romkocsmában
    Végül is: miért is ne? Ha tetszik a romkocsma atmoszférája, és ehhez a feelinghez megy az ifjú pár és a násznép ruhája is, és nem okoz gondot a vacsorához felszolgált ételek és italok kissé szokatlan választéka, emlékezetes, vidám hangulatú lagzit lehet rendezni.
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon

    Forrás: kertem.hu

  9. Házasságkötés a János-hegyi Erzsébet-kilátóban
    Népszerű a házasulandók körében a János-hegyi Erzsébet-kilátó. Felszentelt hely, ezért egyházi és polgári esküvőt is lehet tartani, bár a hely szűkössége miatt a násznép alul nézheti kivetítőn az eseményt. A neoromán stílusban épült, Schulek Frigyes tervezte, 23,5 méter magas kör alakú építmény legfelső szintjéhez 100 lépcső vezet föl.
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon
  10. Rockabilly-hangulatú esküvő az Álomautó Múzeumban
    Budafokon, a volt Törley pezsgőgyár pincéjében találjuk ezt a több mint hatvan oldtimer autót befogadó különlegességet. A 2000 négyzetméternyi pincerendszer kiválóan alkalmas egy különleges hangulatú és egyedi rockabilly-esküvő megrendezésére. Az ötvenes–hatvanas évek ruhái, ételei, zenéi csodás egyveleget alkotnak a luxus-retroautókkal.
    10 nem mindennapi esküvői helyszín Magyarországon

    Forrás: Álomautó Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top