Utazás

A világ színekbe borulva – gyönyörű fotók

Közeleg a tavasz, ébredezik a természet, nemsokára virágba borul minden, felragyognak a színek. A téli szürkeség után nagy szükségünk van rájuk, felvidítanak, és határozottan jobb lesz a hangulatunk. Gyönyörű színes épületek bloggerünk összeállításában.

Következzenek először a mediterrán utcák és házak! A velencei lagúna gyöngyszeme, Burano, egy 0,21 km² összterületű szigetcsoport, 7 km-re fekszik Velencétől, a lagúna északi részén (a parányi szigeteket kis hidak kötik össze). Élénk színűre festett házairól és csipkekészítéséről híres messze földön. Lakossága 3000-3500 lélek. A szigetet Mazzorbóval fahíd köti össze, de közigazgatásilag Velencéhez tartozik.

A világ színekbe borulva
 
Burano  élénk színűre festett lakóházai csodás látványt nyújtanak. Tévedés azonban azt hinni, hogy mindenki maga döntheti el, milyen színűre festi a házát! Ugyanis az önkormányzat adja ki az engedélyt,  ezért pompázik a legváltozatosabb pasztellszínekben itt minden utca. A helyi legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat, hogy a színek alapján ködös időben is könnyen haza tudjanak térni.
 
A világ színekbe borulva
 
Ez csak egy kis ízelítő, a többi lenyűgöző képért és infóért látogasd meg a Kalandozó magyarok blogot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top