Utazás

Tippek hétvégére: utazz régi HÉV-vel!

A jövő hétvége tökéletesen lesz arra, hogy kiránduljunk egyet a természetben. Remek időt ígérnek a meteorológusok, így semmi nem akadályozhat meg minket abban, hogy kimozduljunk a friss tavaszi levegőre.

Bloggerünk korábban már összeszedett nektek néhány tippet Budapest környéki helyekről, valamint a fővárostól távolabbi városokról is, most pedig egy teljesen speciális programlehetőséget mutat.

Közel negyedszázada nem közlekedik menetrend-szerűen az a HÉV, amely a március 15-16-i hétvégén, naponta háromszor: 9:16, 11:46 és 14:16 órakor indul a budapesti Örs vezér térről Gödöllőre.

Az 1952-ben gyártott, majd 1994-ben felújított MVIII- 251-es típusú  HÉV-szerelvényt a BKV Zrt. üzemelteti,  2012-től nosztalgiavonatként. A régi időket idéző járat a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére az idei turisztikai szezonban több alkalommal – piros betűs ünnepeken – is lefutja a Budapest-Gödöllő közötti 43 perces távolságot.
 
 
Tippek hétvégére! Utazz régi hévvel!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top