Utazás

Kiruccantunk: Barcelona csodái

Bloggerünk Spanyolország szerelmese, nemrég Barcelonában járt, és írt is róla nekünk egy érdekes beszámolót.

Barcelona a Földközi-tenger legnagyobb városa. Modern építészetével, divatjával és formatervezésével a jelenkori európai kultúra fontos központja.

Az 1992-es olimpiai játékok idejére a város hihetetlenül megújult. Számos szép középkori épületet felújítottak, modern építményeket húztak fel, külső körutakat hoztak létre, és nem feledkeztek el a kikötő és a vízparti negyedek korszerűsítéséről sem.

Képzeljétek, a település geometriailag egyöntetű, 9 négyzetkilométeres negyed 550 szimmetrikus, lemetszett sarkú, négyzet alakú rész négyzetrácsos hálózatából áll. Csodásan hangzik, nem igaz?

Mivel csak egy napot töltöttem itt, úgy döntöttem, hogy előre megtervezem az utam (amennyiben kirándulni készültök, segítséget nyújthat ez a bejegyzés is). Először az El Born Kulturális Központba látogattam el. Itt annak a csatának állítanak emléket, ami 1714-ben Katalónia vesztét okozta. A függetlenség elvesztése nem piskóta, pláne hogy idén “ünneplik” a tricentenáriumát… A teljes cikket a Nagyutazás blogon találod.

Barcelona és a spanyol vidék

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top