Utazás

Kiverte a biztosítékot a stewardessek miniszoknyája

Megbotránkozást keltett a légiutas-kísérők túl rövid szoknyája Japánban.

Felháborodást keltett Japánban egy fapados légitársaság légiutas-kísérőinek túl rövid szoknyája. Internetes kommentek szerint a miniszoknyák “szexisták”. A stewardessek szakszervezete szerint a hatvanas évek stílusában készült ruhák még a combot sem fedik, ez pedig problémákhoz, akár szexuális zaklatáshoz is vezethet.

Forrás: japantimes.co.jp
Forrás: japantimes.co.jp

A Skymark légitársaság az új uniformissal még több ügyfelet akar magához csábítani. “Ez csak azt mutatja, hogy a légitársaság áruként tekint a nőkre” – állapította meg a szakszervezet. A stewardessek a szakszervezet honlapján hangot adtak félelmüknek, hogy az utasok megbámulják őket, vagy telefonjukkal a ruhájuk alá fényképeznek.

A légitársaság szerint csak a reklám kedvéért, átmenetileg viselik majd az utaskísérők a kihívó ruhákat. A cég főnöke az új egyenruha bemutatásakor azt mondta, senkire nem fogják ráerőltetni, hogy a miniszoknyát viselje.

Forrás: //akihabaranews.com
Forrás: akihabaranews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top