Utazás

Három mennyei recept Spanyolországból

Spanyol omlett reggelire? Ecetes fagylalt desszertnek? Három tuti receptet mutatunk nektek Spanyolországból!

Három mennyei recept SpanyolországbólSpanyol omlett gombával

Hozzávalók: 1 üveg bor, 1-2 két kanál méz, gomba, tojás, krumpli, só, olívaolaj

Elkészítése:
Az üveg bort öntsük bele a serpenyőbe. Adjunk hozzá egy-két kanál mézet, és hagyjuk lassan összesűrűsödni.

Fogjuk a csiperkéket, és vágjuk félbe őket, ha túl nagyok, majd adjuk hozzá a bormártáshoz. Hagyjuk főni pár percre, amíg a gomba magába szívja a bort. A felvert tojást és a krumplit adjuk hozzá a boros gombához. Ha az egyik oldal elkészült, fordítsuk meg. A kész tortillát tányéron, zöldsalátával tálalhatjuk.

Három mennyei recept SpanyolországbólSült kacsamell zöldbabsalátával és friss zsályával

Hozzávalók, a sült kacsamellhez: 50 gramm cukor, 1 narancs, 200 ml húslé, 100 gramm teavaj (hideg), 4 kacsamell, só, friss őrölt bors

Hozzávalók, a salátához: 500 gramm zöldbab, fél csomó zsálya, 1 gerezd fokhagyma, só, olívaolaj

A kacsamell elkészítése:
Karamellizáljuk a cukrot, majd facsarjuk ki a narancsot, és a levét öntsük hozzá. Ezután adjuk hozzá a húslét, és a harmadát hagyjuk elfőni. A szószt kis vajdarabokkal tehetjük sűrűbbé.

Vagdossuk be a kacsamellen a  bőrt, de vigyázzunk, hogy a húsba már ne vágjunk bele. Melegítsünk fel egy serpenyőt, helyezzük bele a húst bőrrel lefelé, és süssük 15 percig. A kacsamellet fűszerezzük sóval és frissen őrölt borssal. Fordítsuk meg a húst, és süssük újabb 3 percig. Szeleteljük fel, és hagyjuk hűlni 5 percet.

A saláta elkészítése:
Főzzük a zöldbabot 6 percig. A zsályaleveleket vágjuk apróra. Hámozzunk meg, és várjunk fel egy gerezd fokhagymát. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, süssük meg a fokhagymát és a zsályát. Adjuk hozzá az előfőzött zöldbabot, és süssük 3 percig. Sóval ízesíthetjük.

Három mennyei recept SpanyolországbólEcetes jégkrém

Hozzávalók: tej, tejszín, tejpor, szőlőcukor, ecet

Elkészítés
Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a tejport és a szőlőcukrot, majd addig kevergessük, amíg lassan feloldódnak. Melegítsük 40 fokra, aztán 80-ra. Végül adjunk hozzá ecetet.

A receptekkel a Borkalandok Spanyolországban című sorozatban találkozhatsz. Borkalandok Spanyolországban, március 21-től hétköznaponként 13 órakor a FOX csatornán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top