Utazás

A világ 10 legkisebb állama

Bloggerünk ezúttal a miniállamokat mutatja be. Érdemes megnézni a szemrevaló listát.

1. Elsőként ismerkedjünk meg közelebbről a St. Kitts and Nevis Köztársasággal, ami a Nyugat-Indiákon található – Észak-és Dél-Amerika között. Az Atlanti-óceán két szigetének területe 261 négyzetkilométer. A fő bevételi forrás természetesen a turizmus, de a virágzó mezőgazdaság és az offshore bankrendszer is meglehetősen jövedelmező. Ezeket a szigeteket népesítették be elsőként az európaiak.

A világ 10 legkisebb állama

 

2. Vatikánváros zárt városállam Róma egyik kerületében, területe 44 hektár. 1929-ben alapították, és a pápa irányítása alatt áll.  Vatikánváros büszkélkedhet a világ legszebb épületeivel – a Sixtus- kápolnával, a Szent Péter katedrálissal és a pápa székhelyével, az Apostoli Palotával. Az állam területének felét a vatikáni kertek foglalják el.  Vatikán állampolgárai hivatalosan nyolcszázan vannak, de naponta több ezer római érkezik ide dolgozni.

A világ 10 legkisebb állama

 

3. A világ második legkisebb állama Monaco. Területe 2.02 négyzetkilométer. A hercegség a legsűrűbben lakott országok közé tartozik, és 30 ezer embert foglalkoztat. Legfőbb bevételi forrása természetesen a turizmus.

A világ 10 legkisebb állama
 
A további 7 különleges miniállamot a Kalandozó magyarok blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top