Utazás

Ezek a legnépszerűbb turisztikai célpontok idehaza

Kiderült, melyik magyar városért vannak oda a magyarok és a külföldiek.

Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló a három legnépszerűbb turisztikai célpont az országban – közölte a Magyar Turizmus Zrt. Az összesített vendégforgalmi adatok szerint Budapesten 7,8 millió vendégéjszakát töltöttek el, 5,4 százalékkal többet, mint 2012-ben. A második legnépszerűbb Hévízen – a város pályázik a világörökségi listára – 1 millió, Hajdúszoboszlón pedig 739 ezer vendégéjszakát regisztráltak, mindkét adat 3,8 százalékkal jobb a 2012-esnél.

A legnépszerűbb 10 városban működő kereskedelmi szálláshelyeken összesen 12,9 millió éjszakát töltöttek el vendégek, ami a magyarországi vendégforgalom több mint felét, 56,9 százalékát teszi ki. Az összesített lista első 10 helyén nincs jelentős változás; míg 2012-ben Győr szerepelt a tizedik helyen, 2013-ban Eger.

A belföldi vendégeknél az első három helyen Budapest, Hajdúszoboszló és Siófok áll, a külföldieknél pedig a főváros után Hévíz és Bük volt a legnépszerűbb. A legnagyobb mértékben Egerszalók vendégforgalma nőtt: 18 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a Heves megyei községben, míg Győrben 7 százalékkal kevesebbet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top