Utazás

A legszebb képek a Dunáról

Magyarországon forgatta egyik legújabb sorozatát a National Geographic csatorna. A műsorban nemcsak a Dunát, de Budapestet is alaposan szemügyre vehetik a tévénézők.

Emlékeztek még, amikor két évvel ezelőtt David Arquette (Courteney Cox egykori férje) forgatott útifilmet a magyar fővárosról? És arról is beszámoltunk, hogy a Válaszcsapás, valamint a Royal Pains sorozatok készítői is a magyar fővárosban forgattak néhány epizódot. Ezt figyelembe véve ideje volt már, hogy egy valóban jó tévéműsor készüljön  Magyarországról és a Dunáról. Mert menő a túrórudi és a gulyásleves, de nem csak ebből áll a hazánk.

A Duna, Európa gyöngyszeme című sorozat végigköveti a közel 3000 km hosszú folyó útját a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig, bemutatva azt a tíz országot és négy fővárost – Belgrádot, Budapestet, Pozsonyt és Bécset –, melyeken a Duna áthalad. A városok mellett a környező vidékek is bekerülnek a sorozatba. A Duna szigetek, tavak és elárasztott erdők labirintusát hozta létre, és több mint 1000 növényfajnak és  4000 állatfajnak ad otthont, a pelikánoktól kezdve a kanalasgémeken keresztül a kárókatonákig. A magyar Alföldön közel százezer daru pihen meg az őszi időszakban, hogy vándorlásuk előtt erőt gyűjtsenek a hosszú úthoz Afrika felé. A kétrészes film nemcsak a költöző madarak életét mutatja be, de foglalkozik a veszélyeztetett fajokkal, a környezetszennyezéssel és a folyószabályozás kérdésével is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top