Utazás

Nem létező építészeti remekművek

Íme, néhány különleges természeti környezet eredetiben – és Photoshop segítségével építészeti remekművé átformálva.

A Worth1000.com számtalan versenyt hirdet a fotósok számára, melyek elsősorban a kreativitásra helyezik a hangsúlyt. Természetesen vannak olyan megmérettetések is, ahol Photoshoppal lehet minél látványosabb és izgalmasabb alkotásokat létrehozni. Némelyik olyan jól sikerül, hogy sokan azt hiszik, valóban létező épületről van szó. Bloggerünk összegyűjtötte a leglátványosabb átalakulásokat.

Itt van példának okáért a norvégok híres sziklája, a Kjerag. Norvégia egyik legizgalmasabb látványossága a Kjeragbolten, egy sziklahasadékba ékelődött, kb. öt köbméteres, többtonnás kő. Szilárdan beékelődött, úgyhogy a turisták teljes biztonságban sétálhatnak rajta. Ez a sziklaképződmény a Kjerag nevű hegyen található, ami a Lysefjord felett 1110 méter magasságig függőleges falként emelkedik. A turisták és a bázisugrók kedvenc helye, ahol az ugrók törvényesen is űzhetik kedvenc sportjukat.

Nemlétező építészeti remekművek

És most lássuk a Kjeragtower fantázianevű épületet, ami  – lássuk be – igencsak lélegzetelállító alkotás. Határozottan sajnálatos, hogy csak a képzeletben él.

Nemlétező építészeti remekművek

Ugyanilyen izgalmas a következő táj is. Az aranypisztolyos férfi (The Man with the Golden Gun) című Bond-filmben szerepel egy thaiföldi sziget, amelyet a forgatás óta nemes egyszerűséggel csak “Bond-sziget”-ként emlegetnek, ez a Ko Khao Phing Kan.

Nemlétező építészeti remekművek

 

Itt az egyik változat, amit a tengerből kiemelkedő szikla ihletett.

 

Nemlétező építészeti remekművek
 
Még több természeti környezetes Photoshop-bravúrért kattints a Kalandozó magyarok blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top