Utazás

Mostantól vízummentesen utazhatunk Törökországba

Immár nem kell a vízumigényléssel bajlódniuk a magyar turistáknak.

Vízummentesen utazhatnak a magyar állampolgárok a Török Köztársaság területére, a határozat várhatóan már a jövő héten hatályba lép. Ezzel a döntéssel jelentősen javulhatnak a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolatai.

Szijjártó Péter a magyar–török gazdasági vegyes bizottság legutóbbi ülésén, 2013 januárjában egyeztetett török társelnökével a vízummentességről. Az államtitkár és török társelnök akkor megegyeztek arról, hogy Magyarország és Törökország is megvizsgálja a két ország közötti vízumkötelezettségi rendszerek módosításának lehetőségét a turistaforgalom növelése érdekében. A magyar miniszterelnök törökországi látogatása előtt kérte a török kormányfőt a Magyarországgal szemben fennálló vízumkötelezettség eltörlésére. A decemberi miniszterelnöki látogatás alkalmával megegyezés született a vízummentesség kérdésében, a határozat pedig napokon belül hatályba lép.

Turisztikai adatok szerint majdnem 90 ezer magyar látogatott Törökországba 2013 januárjától októberig tartó időszakban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top