Utazás

10 varázslatos téli pillanat

Hófödte hegycsúcsok, mesebeli tájak.
Őszi barangolás MeissenbenA szerzőről:
Gellért Tünde
a Cafeblog Egy csepp Európa című blogjának szerzője. Az öreg kontinens országait járja, olvasóinak pedig hasznos és gyakorlatias útinaplót ad, legyen szó egy eldugott kis német faluról vagy a legnépszerűbb nagyvárosokról. Szeptember óta a szerző teljesen új írásaival a Nők Lapja Cafén is találkozhattok!  

Kinder Fall, Anglia

Angliában található ez a gyönyörű vízesés a Kinder Scout nevű fennsíkon. A Kinder folyó vize harminc métert zuhan itt alá, télen pedig – ahogy a képen is látható – megfagy. Ilyenkor a bátrabbak megkísérelnek felmászni a tetejére – váltakozó szerencsével. Nem messze a vízeséstől található a Mermaid’s Pool, egy kis tavacska, amiről az a legenda járja, hogy egy igazi hableány lakik benne. Az a férfi, aki meglátja őt mosakodás közben, csodás ajándékot kap – halhatatlanná válik.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

Halstatt, Ausztria

Felső-Ausztria barokk kisvárosát Ausztria egyik legszebb helyének tartják. Itt található a világ legrégebbi sóbányája (7000 éves!), valamint a Csontház, ahol 1200 koponyát őriznek, mivel a városka egyetlen főutcából áll, rátapadva a sziklafalra, a másik oldalon az azonos nevet viselő tóval, így nem volt hová temetkezni. Egy kilométer hosszú alagúton juthatunk be a településre (a gépkocsiforgalmat kitiltották), az autóút megépítése előtt csak a tavon keresztül vagy gyalogos ösvényeken sikerült eljutni ide. A városkát természetesen az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

10 varázslatos téli pillanat

Bucegi-hegység, Románia

A Bucsecs-hegység (románul Munţii Bucegi) Brassótól délre található Erdélyben, legmagasabb pontja az északon lévő 2506 méter magas Omu-csúcs. A hegyoldalakon sífelvonók és sípályák vonzzák a téli időszakban a turistákat, azonban nagyon veszélyes is a hely, ugyanis gyakori errefelé a hócsuszamlás. 2004-ben egy síverseny közben 1800 méter magasságban, a Molnár-völgyben nyolc emberrel végzett a lavina, közülük három magyar volt.

10 varázslatos téli pillanat

Hamupipőke tökhintója – jégből

Szerte a világon nagy megbecsülés övezi a jégszobrászokat, akik látványos alkotásaikkal telente rendszeresen megmérkőznek különböző versenyeken, ahol elkápráztatják a közönséget és a zsűrit egyaránt. Úgy tűnik, a képzeletnek és a kézügyességnek semmi sem szabhat határt…

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest

Alta Badia, Dél-Tirol, Olaszország

A világ legváltozatosabb síparadicsomaként tartják számon a téli sportok rajongói Alta Badiát. Összesen 450 felvonót és 1220 kilométernyi lesiklópályát találunk itt, és 3150 méter magasságig biztosítanak ideális körülményeket a síelőknek és a snowboard mestereinek. Az 51 hóágyú és a 130 kilométernyi lejtő, valamint a nemrégiben elkészült snow-park mellett kétségtelenül vonzónak tűnnek még a családbarát árak, sípályák és ajánlatok.

10 varázslatos téli pillanat

Daseep, a szumátrai tigris és a hóesés

A Dudley Zoological Gardens dédelgetett kedvence egy kétéves szumátrai tigris, Daseep, aki még saját bloggal is rendelkezik. Magát az állatkertet 13 kilométerre találjuk Birminghamtől, és külön érdekessége, hogy egy kastélyban és annak parkjában alakították ki.

Forrás: dudleyzoo.org.uk
Forrás: dudleyzoo.org.uk

Jégcsoda az Antarktiszon

A tenger és a szél ereje fúrta át ezt a hatalmas jégtömböt, ami leszakadhatott egy nagyobb jégtábláról, a víz pedig kisodorta a nyílt tengerre. Talán azért, hogy mi, emberek is elgondolkodjunk azon, milyen gyönyörű is a természet, és milyen kreatívak a természeti erők.

10 varázslatos téli pillanat

Axminster, Devon, Anglia

Axminster Devon grófságban, az Ax folyó partján található városka, mindössze 4985 lakossal, akik szalag-, kesztyű- és szőnyegkészítéssel foglalkoznak. A környéken számtalan gyönyörű park és kert látogatható, télen pedig ebben a gyönyörű látványban van részük az itt élőknek és az ide látogatóknak.

10 varázslatos téli pillanat

Damavand, Irán

Iránban, az Elburz hegység Damavand nevű hegycsúcsa még az Ararát magasságát is meghaladja: 5671 méter! A bátrabbak egész évben megkísérelhetnek eljutni a kráterig, ahol lenyűgöző látvány fogadja a látogatókat, de némi veszély is: a kénhidrogén gáz töményen érezhető a peremen. Mumifikálódott birkatetemek jelzik a tapasztalt hegymászóknak, hogy közel a cél.

10 varázslatos téli pillanat

Cambrian Hotel, Svájc

Ha szeretnénk, hogy igazi, kényeztető luxusban legyen részünk, nem szabad kihagynunk a Svájci-Alpokban, Adelboden városában található  Cambrian Hotelt, ahol 700 négyzetméternyi wellnessrészleggel várják az ide látogatókat. A négycsillagos szálloda igazi attrakciója azonban a fűtött kültéri medence – páratlan kilátással a hófödte hegycsúcsokra.

Forrás: thecambrianadelboden.com
Forrás: thecambrianadelboden.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top